Kétkomponensű szilikon

 

Rubosil kétkomponensű szilikon termékeink negatív szilikon öntőforma és öntősablon készítéshez.

Az RTV-2 kondenzációs szilikonok szobahőmérsékleten térhálósodó termékek.
Szilikon formakészítés rendkívül egyszerű módon akár otthoni körülmények között házilag is elkészíthető.

 

Kétkomponensű szilikon

 

A kétkomponensű szilikongumi használatával készített öntőforma elkészítéséhez, szükségünk lesz egy másolandó tárgyra, egy a másolni kívánt tárgy köré kialakított keretre, valamint a Rubosil kétkomponensű szilikon szettre.

Fontos: amennyiben a kész szilikonformában fogyasztásra alkalmas élelmiszereket szeretnék önteni ( pl. csokoládé, puding, grillázs, jégkrém stb. ) úgy mindenképpen Rubosil K Food edzőt használjunk a szilikongumi feldolgozásakor. Ebben az esetben a már kész öntőformát 4órán keresztül sütőben 200 fokon hőkezeljük !

A két komponenst ( Rubosil folyékony szilikongumi + katalizátor Rubosil K vagy Rubosil K Food ) 1kg/50ml arányban kell buborék és légzárvány mentesen összekeverni. Az így kapott szilikon masszát várakozási idő nélkül, az előkészített másolandó tárgyra kell önteni, ügyelve az egy pontban minél vékonyabb sugarú öntésre. A folyékony szilikon teljes kötési ideje – pihentetéssel együtt – 24 óra. A kész szilikon sablon kiváló rugalmassággal és hőállósággal rendelkezik.

Kétkomponensű szilikongumi Szilikon öntés

 

A másolni kívánt formáknak csak a kreativitásunk szabhat határt. Használható egyedi kézműves szappan öntőforma viasz gyertya öntősablon, kisplasztika és szobor negatív készítésére, épület falburkoló gipsz dísztéglák, rozetták és gipszstukkó gyártáshoz és sokszorosításhoz, makett és modell alkatrészek másolására, modellgyurmával formázott prototípus műgyanta vagy gipsz forma öntésére, szobor másolat készítésre és sok-sok egyedi lenyomat és mint másolására.

Kétkomponensű szilikon termékeinket ajánljuk szobrász épületszobrász mestereknek, alkatrész tervező mérnök szakembereknek, édesipari és gyertyakészítő vállalkozásoknak, kreativitással rendelkező szappan készítő és gyertyaöntő makettező és modellező magán embereknek hobbi célra.

 

 

Bővebb információt az alábbi linkre kattinva kaphat :


www.szilikonok.hu


RTV-2 -es kétkomponensű szilikongumi termékeink megvásárolhatók személyesen vagy csomagküldéssel az alábbi elérhetőségeinken :

 

Szilikon szaküzlet :  BONDEX KFT.
1078 Budapest, Murányi utca 48. Nyitva H-P 7:30 -- 16:00 h-ig  Sz-V: zárva
Telefon 06 1 2219212 , 06 1 2209177 , 06 1 2730504 , 0620 4330413 , 0620 9226073

 

vagy online elérhetőségünkön a webshopban: 


Kétkomponensű szilikon webshop   Kétkomponensű szilikon webáruház